Spring til indhold
Forsiden » Samarbejdspartnere » Arkitekter

Arkitekter

Nogle af Danmarks dygtigste arkitekter har fokus på vindkomforten. Vindkomfortanalyser er kommet for at blive i moderne byplanlægning – ligesom analyser af lys og skygge – fordi vindforholdene er en væsentligt faktor for, hvordan et byrum opleves.

Vind-Vind ønsker at være arkitekternes foretrukne sparringspartner om vindkomfort. Vind-Vind ønsker at være i dialog med arkitekterne så tidligt som muligt – vi tror på, at værdien ligger i dialogen. Vi vil gerne være med til at give arkitekten en forståelse for, hvor der er muligheder, og hvor der er begrænsninger for i sidste ende at bidrage til at skabe arkitektonisk integrerede løsninger. 

CFD-analyser er et værktøj til at skabe denne dialog. Jo tidligere i processen vindkomforten tænkes ind, desto mere værdi vil analysen give det færdige byggeri. Ved fx at flytte på bygningsvolumener kan det være muligt at styre vinden hen, hvor den ikke opleves som en gene.

Vindkomfort er ikke kun et spørgsmål om at skabe vindstille områder. Vindkomfort er i lige så høj grad at spørgsmål om et disponere byrummet ud fra de aktuelle vindforhold.